De Sprookjes van 1001 NachtVoor een communieviering kregen wij een prachtig idee voorgelegd waarbij wij een enorme zaal in het Van der Valk Hotel in Vianen mochten omtoveren tot een scene uit één van de mooiste Sprookjes uit de reeks van 1001 Nacht; Aladdin en de Wonderlamp.

Voor de voorbereiding werd er heel wat uitgetekend, de wens was om de gehele ruimte in het thema mee te nemen en om alle gasten zich te laten wanen in het sprookje.

Na het maken van een planning en de wensen van de klant tot in de kleinste details te hebben doorgesproken, waren we klaar voor het weekend; ja, het was een heel weekend klussen, maar een communie vier je maar één keer dus het moest natuurlijk perfect zijn.

Na een aantal weken van voorbereiding was het weekend, waarin het allemaal moest gebeuren, eindelijk daar.
We vertrokken met ons team naar het Van der Valk Hotel in Vianen waar we ontzettend gastrij werden ontvangen.
Er was een kamer voor ons klaar gemaakt zodat wij zo lang mogelijk konden door
werken en ons konden terugtrekken wanneer we rust nodig hadden.
De ruimte stond gelijk helemaal klaar om te beginnen en we hadden dan ook al snel uitgeladen. Toen we onze koffers naar de kamer hadden gebracht, hebben we de planning doorgesproken en zijn we direct aan de slag gegaan.

Ons eerste project; het Arabische Paleis.
De paleismuren werden tot in de perfectie afgewerkt met prachtige patronen die perfect bij het thema pasten, de omrandingen van de muren weren afgewerkt met een gouden omlijsting en aan de uiteinden maakten we prachtige Arabisch getinte torentjes.
De pilaren van het paleis werden voorzien van sierlijke omrandingen en pasten perfect bij het sprookjesgevoel.
In de muren maakten we raampjes, die ook opnieuw in het thema van de 1001 Nacht sprookjes waren meegenomen.
Het werd een sprookjesachtig paleis waarvan het leek of deze rechtstreeks uit Agrabah kwam.

Toen was het tijd om Aladdin en Yasmine op hun vliegend tapijt te laten zweven door de zaal.
De setting moest natuurlijk perfect zijn.
De beide figuren zijn gebaseerd op de Disney klassieker Aladdin.
De kleding van beide figuren was dan ook afgestemd op de kleding die de personages in de Disneyfilm dragen.
Toen beide figuren in elkaar waren gezet en waren voorzien van een gezichtje, was het tijd om ze te bevestigen op het vliegend tapijt; een belangrijk onderdeel van het Sprookje.

Nadat het kasteel op zijn plaats was gezet in de juiste hal, kon het vliegend tapijt worden bevestigd voor het kasteel, precies zodat het leek of het tapijt voor het kasteel langs vloog, net zoals de liefdescene van Aladdin en Yasmine in het sprookje.

Toen het kasteel was opgebouwd, konden we de zijmuren van de zaal voorzien van een sterrenhemel; een nachtelijke vlucht op een vliegend tapijt kan immers niet plaatsvinden zonder fonkelende sterrenhemel.
In de overige ruimte werden geweldige bijpassende ballonnenboeketten, scenesetters en standjes neergezet. Zo stond er in het midden van de zaal een grote Wonderlamp waarbij de kinderen konden knutselen en een Arabisch theepartijtje konden houden en werd er een stukje Arabische markt gebouwd.
Er kwam een waarzegster, een tapijtverkoper en er was een slangenbezweerder; allemaal speciaal voor dit mooie Sprookjesthema.
In de poort van de paleismuur werd een prachtig display geplaatst met heerlijke zoetigheden. De prachtige, sierlijke tafeltjes en serveerschalen pasten perfect bij het ballonnenpaleis en de zoete lekkernijen die hier werden tentoongesteld waren ook prachtig gedecoreerd in het thema van deze avond.
Alles was perfect op elkaar afgestemd en de verschillende decoraties vulden elkaar perfect aan.

Dit was niet de enige zaal die wij mochten decoreren ter ere van deze communie. Naast deze prachtige themazaal voor de eetgelegenheid, was er ook een zaal waar iedereen kon feesten en dansen. Ook hier mochten wij de decoratie verzorgen.
In deze zaal was het wenselijk om alle statafels te voorzien van een trosje heliumballonnen, heliumballonnen maken een feest nou eenmaal altijd af en het stond geweldig.
De pilaren rondom de lichtgevende dansvloer in het midden mochten wij versieren met ballonslingers die het feestgevoel in de zaal helemaal af maakten.

Voor het feest mocht LETsImprove het licht en de special effects verzorgen.
Het licht bestond uit een grote lichtshow met Moving Heads, LEDparren, Lasers en nog veel meer, natuurlijk in de kleuren die door de klant waren uitgekozen.
De show zag er fantastisch uit, we hebben groots uitgepakt en gelukkig is de lichtshow ook zeker geslaagd.
Naast het licht, hadden we ook verschillende special effects bij, zoals onze vuurwerkfonteinen die het geheel helemaal af maakten.

De prachtige openingsdans tussen vader en dochter op dit feest was perfect belicht en was af met de vier vuurwerkfonteinen rondom de dansvloer waardoor het plaatje van de dans perfect uit kwam.
Na de openingsdans ging het feest los met verschillende artiesten zoals Lange Frans, Lil Kleine, Brace, Rene Froger en meer!

Het feest was fantastisch en wij vonden het geweldig hier een aandeel in te mogen hebben, dit feest zal bij ons zeker het boekje in gaan als één van de mooiste projecten die wij hebben mogen doen als decoratie- en licht/-effecten organisatie.
Wij zijn dan ook dankbaar dat deze familie de decoratie van dit mooie feest aan ons heeft toevertrouwd.

In dit blog willen wij zeker ook een bedankje richten aan het Van der Valk Hotel in Vianen voor hun gastvrijheid en goede zorgen.
Wij zijn door iedereen van het Hotel geweldig bediend en ons is niets te kort gekomen!Wij willen jullie een zo mooi mogelijke beleving meegeven van dit geweldige Sprookje.
Bekijk hier daarom het Youtube filmpje van de ballondecoraties in de 1001 Nacht zaal in het Van der valk Hotel in Vianen;
 

 
      21-01-2019 21:55     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.